Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Tavoitteet on tarkoitettu toteutettaviksi

Kun aloin kunnolla nostamaan, niin tavoitteeksi asetettiin voimanoston SM-kisat maaliskuussa 2019 Ylitorniossa. Aloitin 4 kuukauden intensiivisen treenaamisen.

Ennen kansallistaa lavaa kävin 3 pienemmät kisat tulosrajan jättämistä varten sekä saadakseni varmuutta ja kokemusta kilpailutilanteeseen.

Painoluokassani ( alle 72-kg ) yhteistuloksen raja 2019 SM-kisoihin oli 270kg. Aloittaessani yhteistulokseni oli 275kg, joten tietenkin odotin SM-lavalla tekeväni kovan työn jälkeen isomman tuloksen.

Tiesin lähteväni kisaan pienimmällä yhteistuloksella ja sain hieman psyykata itseäni että kehtasin noin pienillä kiloilla edes osallistua, mutta jostain on aloitettava, jumalauta, miksei sit isoista kisoista 😂💪

4kk aikana ennen kisoja vedin itseni sellaisen mankelin läpi, että uhhuh…Tein 3-vuorotyötä, opiskelin, valmensin, treenasin 4x vko voimatreenit+kävelylenkit välipäivinä ja yritin leikkiä äitiä 5-v tytölleni silloin, kun kerkesin kotona käydä.

Tahti oli hurja, eikä palautumista reenien välillä tullut tarpeeksi.Koko ajan kuitenkin tunsin jaksavani fyysisesti, mutta henkisesti olin todella kireä, kärttyinen ja itkuinen. Oli jatkuvasti huono omatunto perheen laiminlyömisestä. Oikein vuoden äiti ja puoliso 😬

Kun kisat koitti, niin lopputulema oli se, ettei yhteistulokseni noussut, kuin 5kg. Numeroihin olin pettynyt, mutta oli mahtavaa edes päästä SM-lavalle maan kovimpien nostajien kanssa👏💪❤

Tarinan opetus- vähemmän on enemmän ja näin kovasti kroppaa ja hermostoa kuormittavassa lajissa palautuminen, lepo ja stressittömyys ovat aivan ehdottoman tärkeitä, jos meinaa kehittyä vahvemmaksi!

Noh, oon aina ollu ”kantapään kautta”- ihminen, joten opinpahan oman esimerkin kautta miten homma ei toimi😂

Ylitornion kisojen jälkeen treenaamista muutettiin ja minä raivasin arkeni mahdollisimman”helpoksi” ja pidin huolen palautumisesta sekä kehonhuollosta.

Treenasin 3x vko kaikki kerralla (kyykky, penkki,mave) ja kävelylenkit välipäivnä. Vein opinnot loppuun, laitoin toiminimen vireille ja 3-vuorotyö vaihtuu pelkkiin aamuvuoroihin keikkatyön puitteissa.

2 kuukauden päästä maksimeita testatessa hymyilytti: +10kg yhteistulokseen👊💪

Kaikella on tarkoituksensa ja minä opin kuuntelemaan kehoani ja hidastamaan hieman tahtia kaikilla elämän osa-alueilla.

”Voimanosto on maraton, ei pikasprintti”- tämän olen kuullut monen suusta ja lukenut kirjoitettuna.Ja voin täysin allekirjoittaa tämän.

Oman kokemuksen kautta osaan myös kiinnittää valmentajana huomiota muun elämän vaikutukseen treenaamisessa ja tavoitteiden saavuttamisessa!

Siinähän tuota jo olikin asiaa ekaan blogi tekstiini, eikö?

Palataan asiaan, lukekaa tää👊

HeyD

Advertisement

Julkaissut kenonheistakaikkeinvahvin

Olen 36-vuotias Personal Trainer/kuntoutukseen erikoistunut lähihoitaja Pirkkalasta. Olen harrastanut monia lajeja kuntosaliharjoittelun ohella,mutta voimanostoon hurahdin täysin💚 Aloitin tavoitteellisen kilpailuihin tähtäävän harjoittelun marraskuussa 2018,joten alkumetreillä olen vielä pitkään. Voimanostossa on sopivasti munaa ja haastetta minun luonteelle😂 Laji vaatii pitkäjänteisyyttä, kärsivällisyyttä, rohkeutta, kovaa tahtoa ja kylmää päätä. Haluan tuoda lajia omalta osaltani esille ja etenkin vahvoja naisia voimailun parissa💪❤ Painonnosto olympialajina saa palstatilaa ja näkyvyyttä. Toivottavasti myös voimanosto noteerataan tulevaisuudessa, sillä tästä maasta löytyy paljon vahvoja nostajia! Kirjoitan blogiini valmistautumisesta 2020 voimanoston SM-kilpailuihin ja lajin parissa puuhailusta ylipäätään sekä muun elämän sovittamisesta yhteen tavoitteellisen treenaamisen kanssa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: